dilluns, 20 de maig del 2024

DELTE DEL EBRE

Aprofitant la segona Pasqua i el bo que farà al sud, en comptes de quedar-nos a les terres altes del nord fem una excepció i carreguem les bicicletes per pedalar una mica pel delta de l'Ebre, després de molts anys de no anar-hi. Previsió de bona temperatura i bastant sol ens han fet decidir. La idea és pedalar una mica cada dia i després descansar o fer turisme.

Dissabte arribem just alhora de dinar, per tant primer toca omplir la panxa. Sense pressa i havent fet una mica la digestió, ens agafem berenar i preparem els trastos per fer un ruta per la zona de la desembocadura i tornar amb circular. Són uns 15 o 16 km que pedalant suau es fan amb dues hores. Aprofitem per tocar l'aigua del mar, avui no ens banyem però segurament ho acabarem fent si no fa vent algun dia d'aquests. Al vespre anem a dormir a Sant Jaume d'Enveja junt amb 30 o 40 furgos i autocaravanes.
Diumenge es lleva més rúfol però no sembla que hagi de ploure, així que mirem de fer una ruta sortint de l'aparcament mateix. Seran gairebé 24 km però podrem arribar fins davant de la punta del Fangar, per pistes, trams de carretera i vies verdes. La part més aborrida o complicada amb les nenes es travessar Sant Jaume d'Enveja, el pont i Deltebre, després la resta tot i ser pistes en diferents estats es fan bé. En aquesta època els camps d'arròs ja estan inundats i és bonic pedalar entremig d'aquests paisatges. Al final surt una ruta prou llarga i arribem just alhora de dinar.

A la tarda anem fins a la platja del Trabucador, un petit paradís i tot i que no era la intenció al final les nenes s'acaben banyant a la platja, doncs trobem per casualitat uns amigues del cole. Al vespre dormim al costat de Poble Nou del Delte, bonic i pintoresc poble, després de sessió de cine a la furgo, amb la pantalla i el projector!
Aprofitant que ja podem sortir amb bicicleta des de l'aparcament mateix, l'endemà fem una ruta d'uns 24 km que potser és la que més interessant trobem junt amb la de dissabte. Primer passem per zones d'arrossars i ens acostem a l'encanyissada, per després girar i anar fins al mar, tot seguint un tram de costa passant per la Torre de Sant Joan. Continuem després un bon tram per carretera que ens porta a l'inici de la platja del Trabucador, per després resseguir-la direcció nord i tornar per la llacuna de la Tancada, la més bonica per observar flamencs i altres ocells. Al final surt una bona ruta, que com no acaba amb un gelat a Poble Nou del Delta, dinem i cap a casa falta gent.

En total poc més de 70 km en 3 dies amb res de desnivell, ideal per les nenes que s'ho han passat molt bé. I nosaltres també, ara bé ens hem donat compte que ens han crescut aquestes petarretes i toca comprar bici perquè semblaven en Mic amb el tricicle...

 Sira, Nora, Gemma i Samuel