diumenge, 5 de maig del 2024

PUIG NALT

Aprofitant el bon temps del cap de setmana marxem dissabte tarda a fer una mica el turista per Cotlliure, bonica població mediterrània que té un encant especial. Feia anys que no hi anàvem i la veritat, són una joia aquests poblets així com el tram de costa, res a envejar a d'altres indrets del món. Dormir aprop de Cotlliure però l'endemà ens movem fins a Sureda per fer una petita circular de poca més d'11 km i +650 de desnivell, que ens porta primer per un bosc d'alzines i més tard per una bonica fageda, fins a rribar sota el Roc de les Medes, el qual no pugem fins dalt perquè és una grimpada. Nosaltres seguim caminant per la carena, avui amb poques vistes sinó hauríem vist el mar, fins arribar al Puig Nalt, cim sense massa interès, només per donar la volta, passar per les restes de l'antic forn solar del Pare Himalaya, així com les restes del Castell, aquestes sí interressants (quedaran per un altre dia fins dalt), així com una zona d'escalada i una ermita prou bonica.

Baixem en circular que la gana ens apreta i volem aprofitar la tarda per visitar la Vall de les Tortugues, un petit espai d'animals amb molts tipus de tortuges i uns quants animals més.

Amb això engresquem les nenes, que els hi encanten veure tots aquests animals, en especial la tortuga terrestre gegantina de les Seychelles, que amb més de 50 anys és bastant més grossa que elles, amb un pes descomunal!
Sira, Nora, Gemma i Samuel