diumenge, 19 de febrer del 2023

EYNE I SANT PERE DELS FORCATS

Fa més de 15 dies des de les últimes nevades i això es nota a muntanya. El febrer el sol ja escalfa més, de fet ja ho diuen "neu de febrer aigua al paller". Sense base prèvia, cada nova nevada ha de resistir heròicament contra el sòl no gaire fred i això fa que fongui més ràpid del que ho faria si caigués sobre neu vella. La neu abandona les planes com ho fan els cabells dels caps envellits. També hi ha zones ventades  clàssiques, com el circ de Cambre d'Aze, on costa trobar neu a les parts superiors. En Xevi que ha anat pel nord d'Andorra passa una foto de la cabana de la Sabine on hi falten més de 2 metres de neu respecte quan hi vam anar ara fa 10 anys amb ell i la Gemma. Segurament el 2013 va ser un any excepcional de molta neu i aquest ho és de poca, però més de 2 metres de neu de diferència deixen aquesta temporada com una de les més justes de neu al pirineu oriental.

Però quest cap de setmana de bo aprofitem per anar a fer pistes a Les Angles així les nenes van aprenent mica en mica. Dissabte però parem a Eyne on amb la panxa plena aprofito per fer una volta d'uns 11 km i +900 en dues hores i mitja, bufant de valent. Arribo fins al part superior de l'estació i com que vaig trobant neu gairebé m'animo a fer els pics de Cambre d'Aze, però al final ja veig que està ventat, trec pells i faig una baixada de reconeixement fins a Sant Pere dels Forcats per si val la pena fer-hi esquí de pistes l'endemà. Amb només un telecadira i moltes pistes tancades canviem d'opinió, i ens n'anem a dormir a Les Angles després d'anar a fer el xup-xup als banys de Lló on les nenes s'ho passen pipa.

Per sopar les nenes reclamen creps, així que toca posar-se el davantal i fer aquesta "bomba" per sopar, per llepar-se'n els dits...de xocolata, de sucre, de pernil dolç i de pernil salat...així agafem forces per l'endemà, on fem una bona esquiada de 4 hores per tota l'estació que està prou bé!
Sira, Nora, Gemma i Samuel