dimecres, 29 de desembre del 2021

PIC DE NÚRIA, PIC COLL D'EINA I PIC DE FINESTRELLES

Amb la feina re-feta a última hora, canvi de plans i dimecres pugem a Núria amb en Jow aprofitant el forfait d'esquí de muntanya, a veure com està el pati. Tenim algunes propostes al cap, però a mesura que el cremallera va engranant les dents a la via, nosaltres anem destriant les opcions com qui arrenca pètals...aquí no hi ha neu, allà està ventat...i amb això ens plantem al Santuari de Núria a les 8 hi poc del matí. Mirem endavant i aixecant el cap el primer que veiem és la vall de la coma d'Eina que cap els dos hem fet amb esquís. Ja tenim destí.


Entrem a la vall amb flanqueig sobre el riu, intentant evitar fer la bitlla, no ens barrufa una banyada de bon matí. Quan hem superat el primer tram la vall s'obre i s'extén un bon pla aquí sobre. Altra cosa és com es surt d'aquest pla i es guanya la carena. Avui estem molt optimistes, o potser aquest cel entaranyinat també ens ha ennuvolat la ment. Tot ho veiem baixable...ens fiquem per l'esquerra a la primera canal, sense que la neu sigui dura-dura anem guanyant metres però cada cop es va redreçant, ganivetes i tot i això continua redreçant. Al final calen grampons per sortir d'aquí.

Superat aquest tram, un altre replà ben nevat que ja intuïm que acabarà igual que l'anterior, amb grampons, per més que ens hi volem oposar. Guanyem metres amb pells fins que la pendent aconsella grampons i finalment sortim a la carena. D'aquí una foquejada tranquil.la i ja som al Pic de Núria, que només l'havia fet corrent l'Olla però mai amb esquís. Mirem el panorama i marxem direcció el Pic de Coll d'Eina, per baixar per darrera cap al pla de la Beguda, a fer exactament això, un traguinyoli per en Jow, ja que la baixada estava guarrota. Neu dura, crosta i sense visibililtat. Plat fort de l'oriental.

Calcem pells i comencem a pujar direcció al Finestrelles sabent que ja hem perdut un parell de cremalleres...i sinó ens afanyem potser els perdrem tots. Em poso en mode "russi-diesel" i anem guanyant metres fins dalt. Tot i lo ventat que està ho hem pogut fer tot amb esquís avui. D'aquí dalt ja veiem la cara sud, sembla que aquí salvarem el dia.

Primer tram de baixada mixta, fins que enganxem el torrent amb bona neu. D'aquí decantem cap a l'est per baixar la segona pala també amb bona neu i ens plantem a Núria a les dues en punt. Temps mort, mitja hora i cremallera cap a casa.

Bona sortida d'uns +1300, per una matinal que s'ha allargat una mica.

 Joel i Samuel