dissabte, 1 d’abril del 2006

INTENT PIC DE L'AURIOL (I)

En Russi té un cim el cap. Es diu pic de l'Auriol. Amb en Jordi ja l'ha provat des de l'Hospitalet pres l'Andorre i no van fer cim. La vall era massa fonda i massa lluny. S'ha mirat el mapa i ens diu que per aquí si. Així que la ruta hauria de ser, coll de pimorent, vall d'Engracies o d'en Garcia, pells fora, davallada fins al refui de Bésines, tornar a posar pells i cim de l'Auriol. A la pràctica el primer tros molt bé, però quan estem a mitja baixada direcció el refugi de Besinés, sorpresa. La pala cimera i l'accés del Pic de l'Auriol no té neu.

La solució? Intentar el Pic del Cortal Subra que hi ha a la dreta de la portella de Bésines que mena a la vall que baixa cap a Merens les Vals. Remuntem direcció aquest coll amb bona neu. De tant en tant la boira ens tapa el camí. Una mica abans del coll girem a la dreta per començar a enfilar carena-cresta. Arribem a l'avantcim, però és molt tard. Jo pateixo que no se'ns faci tard, en Jordi sembla que també i el fet que encara ens quedi la baixada amb esquís fins el fons del llac, posar pells fins la portella i davallar tota la vall d'Engracies, fa que desdim. En Russi pletòric fara cim sol. Mentre nosaltres avançarem feina i dinarem.


Jo no vull arriba molt tard. Hi ha concert d'en Pep Sala a Vic a 2 de 10 del vespre i la Gemma bé. M'haig de dutxar, sopar i això sense comptar les dues hores llargues de cotxe que encara ens queden. En Russi travessa la pala penjada del cim tot sol. No fa molt bona pinta per allaus, suposo que per això el tros final el remunta de dret amunt amb esquís a l'esquena. Un cop fet cim, amb 5 minuts es planta on som. Ara baixem els tres junts pel tub-canal que surt de cim. És bastant dret, però la boira ens amaga les pors i aquest cop ens fa costat. Arribem fins el fons de la vall, calcem pells i esquís i a tot gas arribem fins a la portella. Traiem esquí i baixem la vall d'Engracies que sempre és una delicia!!!


Russi, Jordi i Samuel