diumenge, 30 de juny del 2024

PIC DE QUERFORC I TOSSAL MERCADER

Amb un temps incert pel cap de setmana, aprofitem uns temes de feina per dissabte pujar a Latour de Carol, passant la tarda tots quatre distrets pintant pissarres. No sóm grans artistes però hi posem il.lusió. Diumenge aprofitant que el dia s'ha llevat amb ullades de sol, pugem fins al coll de Puymorens per fer un parell de cims que no havia trepitjat mai, ni a peu ni amb esquís. Pugem amb la furgo fins l'aparcament superior, gairebé a 2100 metres, tot i que també hauríem pogut parar al primer aparcament, doncs la ruta de tornada passa per allà. Tot i això el dia és incert i tant pot ser que caminem 3 hores com que ho fem 10 minuts.
El camí està poc fresat, amb prou feines hi ha marques ni fites, però si puges amunt la vall principal fins una antiga pedrera, trobes un cami que marxa cap a l'oest i puja fins el llac. A partir d'aquí anem guanyant metres sempre a l'oest, seguint alguna fita i la part més evident d'aquesta petita vall penjada. Sorprenem un grup de sis o set muflons, però nosaltres no som cap amenaça per ells, només fugen quan ens hi anem acostant per la tartera de grans blocs de granit. Passem després cap a prats amb herba prou redreçats, fins que arribem a la carena, on bufa una mica d'aire. De moment ens hem salvat de pluja, així que girem cap l'est i pugem fins dalt el Pic de Querforc, amb bones vistes cap a totes direccions. Avui la zona d'Ax les Thermes té la boira espessa ben baixa, mentre que sobresurten tots els cims com d'un mar de núvols, especialment el massís de Saint Barthelemy al fons. Cap Andorra amenaça pluja, així que després d'esmorzar, tirem avall, no pel mateix camí, sinó fent carena direcció el Pic del Tossal Mercader.
Un cop al cim ja només queda baixar per la pista, esperem no mullar-nos. A pas lleuger anem xerrant de tot i més. Els temes van canviant a mesura que les nenes van creixent. Per lo petites que són deu ni do les caminades que han fet, ara mirant enrera em costa de creure que les haguem enfilat segons a quin racó de món. Avui els poc més de 10 km, +650 i tres hores i mitja han estat suficients per agafar gana, una bona plata d'espaguetis amb carn picada, formatge i salsa tomàquet. De fet mentre feia el dinar s'han distret amb les explicacions d'un jove fauconnier amb una àligua imperial!

 Sira, Nora, Gemma i Samuel