diumenge, 16 d’octubre del 2022

VOLTA ESTANYS PESSONS

Abans no arribi el fred i les muntanyes facin el canvi d'armari i es vesteixin de blanc encara podem aprofitar per fer alguna ruta pel Pirineu, com aquesta senzilla volta des de l'estació d'esquí de Grau Roig, pujant a l'estany de Pessons i seguint direcció a la collada visitant la resta d'estanys.

Tot i que el sol és calent, l'ombra et recorda que ja no som estiu, com també t'ho recorden les nits fredes, però aquesta època de l'any el Pirineu està bonic, és quan et dones compte que els boscos no són només de pins, de fet en algunes vessants de la zona de Porté Puymorens probablement ni un de cada deu arbres ho és, ja que la majoria trenquen els colors, molts grocs i alguns vermells. Dissabte pugem xino xano i en cara parem a Toses on collim un rovelló que ens menjarem per sopar. Fem un tros més i parem a Enveig a passejar pel poble, ja que la llum de tarda a la Cerdanya avui està especialment maca, rasant, l'hora "dorada" que diu sempre en Joan, hora fotogènica per les ombres i les llums. Però l'avantatge de l'octubre és que el sol continua baix encara unes quantes hores a la tarda i fa que aquest moment màgic es prolongui i no s'acabi mai.

En canvi l'endemà ja hi ha canvi de temps i la tarda quan tornem per la Seu d'Urgell el dia està més entaranyinat, l'hora "dorada" ha desaparegut, avui la Cerdanya ja sembla més hivern. Més o menys d'aquí un mes acostumo a fer la primera esquiada, a vegades genial a vegades raquítica, veurem com serà enguany.

 Sira, Nora, Gemma i Samuel