diumenge, 2 d’agost del 2020

LLACS DE MALNIU

Aquest cap de setmana tot i que farem una petita excursió amb les nenes, no va de caminar. Es tracta d'anar a pescar i estrenar així la llicència de pesca que tenen totes dues, el seu primer carnet!!!

Fem un parada a l'estany de Puigcerdà, on provem d'agafar algun peix, però es veu que van molt tips, els hi deuen donar menjar perquè no n'agafem cap, de fet ni piquen! Fins i tot al final es posa a ploure i toca recollir veles i anar a un altre lloc.

Anem a dormir a la pista dels estanys de Malniu, ja que demà hi volem anar caminant i aprofitarem per també provar de pescar. 

El camí des d'on sortim és planer, ja hi vam anar amb la Sira molt petita. Avui no ho tenim gaire lluny, així que en un tres i no res som allà. Provem de pescar i aquí és una altra cosa, està ple de truites. Els alevins ansiosos de menjar s'agafen a l'ham de pescar sense que hi hagi esquer!!! Si ahir era missió impossible a l'estany de Puigcerdà avui no té mèrit. N'agafem un perquè les nenes el vegin, i el tornem a l'aigua...però a mi, que de petit havia anat força a pescar, això d'avui no m'engresca. La gràcia de la pesca és la lluita entre tu i el peix, quan volta l'ham, quan pessiga l'esquer, el deixes mastegar una mica, fins que fa l'estibada forta i llavors estibes i l'agafes. És un joc entre l'home i el peix, d'astucia per part del peix d'endur-se el menjar sense ser pescat i del pescador d'enredar el peix. Qui ha pescat sabrà de que parlo. Avui només tirar la canya tres mil alevins es disputaven l'ham...vaja com entrar a la discoteca i que tothom se't tiri a sobre, deu ser molt avorrit pel qui li passava.
Sira, Nora, Gemma i Samuel