diumenge, 22 d’abril del 2018

PIC DE COMAMITJANA



Any de neus al Pirineu Oriental, som Abril i encara es poden fer pràcticament totes les rutes que et passin pel cap. De totes maneres vull trepitjar nous cims amb esquís, cosa que obliga a posar la fregidora a tot drap per traçar itineraris inèdits. Però són les set del matí i tots tres al cotxe anem discutint la jugada quan encara no sabem què farem...que si naps que si cols, resulta difícil trobar una ruta nova...al final anar mirant el mapa torna al cap el Pic de Comamitjana. Té una pala nord que baixa cap a Carançà que ha de ser molt agraïda d'esquiar, però hem de ser a dinar a casa així que no entra als nostres plans baixar fins tan avall...de totes maneres el cim no l'hem pujat mai i sembla que pot tenir una pujada i una baixada per l'est...


Finalment doncs sortim a les 8 tocades de l'aparcament superior de Vallter per encarar directes cap a la font de la perdiu i d'aquí enllaçar directament cap al coll que hi ha entre el Bacivers i el Bastiments. Anem per feina dintre les nostres possibilitats, sobretot les d'en Joel i les meves. En Xevi aquest any juga a la "champions", així que ens pot tirar fotos mentre suem la cansalada... Un cop a dalt el coll, envien el conillet d'indies a mirar si ja es poden treure pells, faig un crit i tots avall per neu dura d'aquella que et fa treballar les dents. Si m'haguessin posat un tros de biga de fusta a la boca un cop a baix hauria arribat amb tot de serradures a la boca. Neu dureta que junt amb els "regarons" de la fosa per la calor ens han deixat un massatge a la dentadura i als quadríceps d'aquells que no s'obliden.

Baixem fins just l'entrada de la vall penjada i allà com a bons germans compartim una mica de menjar, doncs en Joel s'ho ha deixat tot al cotxe expressament per alleugerir pes!!! Amb la panxa plena tot es veu millor, encarem primer una pujadeta a tot sud i després l'esquena d'aquesta vall que ens deixa a la carena. Petit pas en roca  que ens fa treure els esquís i a partir d'aquí amb una diagonal sobre les pendents penjades ens plantem dalt del cim amb esquís als peus. Cim inèdit, amb molt bones vistes que permet diferents baixades. La nord la guardem per un altre any, tot i que avui feia molt bona pinta!

Baixada per bona neu cremeta fins a trobar la vall de comamitjana i d'aquí aprofitant l'orientació nord i la bona neu seguim baixant una mica més fins que posem el "freno" o no arribarem a dinar a casa. Pells altre cop i d'aquí manxada a manxada ens plantem dalt del coll de Bacivers una mica tocats pel sol. Traiem pells i una altra bona baixada seguit d'un flanqueig fins al coll de la geganta i d'aquí ja per neu molt pasta baixada cap a les pistes i cap al cotxe. 

En total +1450 i 15 km en 5 horetes, no està gens malament per ser 22 d'abril de 2018!


Xevi, Joel i Samuel