diumenge, 10 de juliol del 2016

NOUCREUS CIRCULAR DES DE VALLTER


Fa dies que tinc ganes de fer una bona estirada de cames, però m'aniria bé que fós matinal. Parlem amb els amics i al final apareixen dos valents, en Xevi i en Francesc, que els aniria bé ser a casa a l'hora de dinar...Vaia quin parell de valents. L'any passat més o menys per aquestes dates ja em van fer cansar de valent. Així doncs saben el material que tenim, busco una ruta que les satisfaci. També m'ha de satisfer a mi, però jo sóc de bon contentar. Busco aigua, llacs, un lloc on banyar-me que no sigui un bassal de fang. Aprop de casa i llacs són dues premises gairebé excloents, però sempre val al pena agafar al mapa per imaginar una nova ruta.


Resseguint amb el dit es fa molt ràpid...sortir de l'aparcament superior de Vallter, anar cap al coll de la Marrana, d'aquí cap al coll que dóna accés al Pic Alt de Comamitjana entre el Freser i el Bastiments, baixar una mica i anar a buscar el coll de Carança (merci Fina), baixar la coma de l'Infern (motiu principal de l'excursió), seguir baixant fins l'estany blau, d'aquí pujar a l'estany de Carançà (bany obligat), continuar cap al coll del Noucreus, anar a veure els de l'Olla de Núria com passen pel Noucreus ara que la fan al revés, tornar cap als pics de la Vaca, baixar per Tirapits, Aigols Podrits, Coll de la Marrana i altre cop Vallter...que curt que s'ha fet! Això sobre el mapa, demà veurem tot caminant o trotant si és així.

Ho comunico als interessats i ja tenim els valents apunt. Hora de sortida, 5:30, així a les 7,00 ja ens posarem a caminar. Sortim com sempre gas a baix, ja ho diu en Russi, arrencada de cavall parada de burro...Anem tirant amunt i no passa pas gaire aire, avui serà un dia calorós, de fet ja baixa un ventet rescalfat a les pedres del Bastiments. Com que portem la directe no tardem pas més d'hora i mitja fins a arribar a l'Estany Blau, ja a Carançà. Aquí toca parada, fonda i bany. Quina aigua més fresca i que bé que es posa aquest bany!!!


Quan ja hem esmorzat i ens posem a caminar per tornar, apareix un sagalet de Navarcles que va amb la directe. Dic sagalet per com es mou, ens passa 10 anys d'edat. Tot xerrant ens enganxem a ell i pugem fins dalt el Noucreus com una bala...això ho pagarem, especialment jo que sóc més aviat diesel o dieselgate segons si vas darrera meu o davant...però no sóc un gasolina dos temps. Un cop al Noucreus foto de cim, animem una mica els de la cursa de l'Olla, ohh quins records, fa 5 anys també la vam córrer....bé fora nostalgia, girem cua i cap a Vallter que hem de ser a casa a dinar. Tornant se'm carrega el lligament exterior i faig alentir una mica les bèsties, tot i això a les dotze ja som al cotxe. En total 5 horres inclòs parades, fonda i bany, per uns 19 km i uns +1500. Ens mereixem una mica de sucre al bar, que molt amablement a 2,50 euros ens serveixen, mentre la Fina ens explica la tirada que ha fet fins el Costabona...em sembla que a part de caminar també ha corregut...


Xevi, Francesc i Samuel