dissabte, 30 de gener del 2016

PIC DE LA TRIBUNA


Aprofito una nova ocasió per visitar un cim que feia temps que volia esquiar i no trobava el dia...fins que em passa un missatge encriptat en Russi: "Aneu esquiar demà?" Jo li proposo el Pic de la Tribuna, cim no gaire alt però ben col.locat com a bon mirador del Baxouillade i sobretot del Roc Blanc, cim que també tinc ullat des del dia que vam pujar-hi tot caminant.

Sortim de l'estació de Puyvalador, xino xano. Ja els preparatius els hem fet a ritme calmat, de fet crec que sortim a dos de deu tocats. Anem pujant pel lateral de les pistes, travessem una mica el bosc i anem a buscar la zona dels "arrastres" que pugen directament al Pic de Ginèvre. Hi arribem ja una mica suats, a les 12 del migdia. En Russi passa el seu petit calvari amb les botes que li apreten els peus com mai. Des d'aquí mirem el Pic de la Tribuna...sembla molt lluny...vols dir que hi arribarem?Allà lluny veiem ja un grup nombrós que està gairebé sota la pala!!! Ens mirem per on és millor baixar. A mi em sembla que directe avall cap a la cabana de Boutadiol, tot i que en Russi veu els plans molt avall, tant com 1900 i pico...Sembla més directe una diagonal pel Serrat i així arribar a la vall tot flanquejant. Al final però també tenim ganes de baixar i anem fins al fons del sot.


Un cop a baixa queda clar que tocarà tornar a pujar. Posem pells i xino xano anem seguint el torrent, després decantant cap a l'esquerra i finalment ja veiem la pala del cim, estètica pala per baixar un parell de vegades si vas bé de forces. Per sorpresa nostra veiem que el grup nombrós tot just està pujant l'últim tram amb esquís a l'esquena, tant tard no anem doncs hem recuperat bastant. Nosaltres anem pujant fins al coll per la traça marcada i un cop allà, seguim amb esquís als peus fins pràcticament al cim, fent algunes "z" més estretes i enfilades. Dalt l'aire fred ens recorda que aquest hivern tan temperat és igualment un hivern. No s'hi val a deixar-se guants ni paravent, de fred en fa. Traiem pells i anem a buscar la pala de l'esquerra, la més assolellada que té una bona neu. Mentre baixem veiem que els francesos de l'altra grup tornen a pujar per repetir la pala. Nosaltres no ho farem pas!!! Bona baixada i seguim cap al fons de la vall, decantant-nos sempre a l'esquerra per esquiar les pales més assolellades. Un cop al fons del torren toca dinar una mica, són quarts de tres tocats. Fem alguna foto mentre arriba el grup nombrós. Ara des d'aquí, sense arribar a la cabana de Boutadiol, flanquegem ascendent direcció al serrat. Atrapem els francesos i posem la directe doncs no és tampoc gaire d'hora. Quan som altra cop sota el pic de Ginèvre, pells fora i avall per les pistes!!!


Bona jornada, bona companyia, bon cim, ara fins d'aquí quinze dies a descansar!

Russi i Samuel