diumenge, 12 de juliol del 2015

PUIG CERVERÍS, BALANDRAU, TRES PICS, FONTLLETERA



La paraula "inèdita" és molt gruixuda per titllar aquesta ruta...segur que ha estat repetida generacions rera generacions...però com a mínim ara oblidada esdevé un racó de silenci molt a prop de casa. Tota sencera no l'havia fet mai i especialment em quedava un tros concret per descobrir que avui tal com ens hem anat emocionant ha estat el dia per conèixer.


Sortim del coll que hi ha al nord-est del cim del Puig Cerverís, deixant el cotxe a la pista de Tregurà. Comencem carenajant a tot gas...amb aquest xicot no es pot pas anar a menys. La idea inicial és anar tirant...sort que no tenim cap cotxe a Vallter, perquè sinó allà hauríem acabat! Després de coronar el Puig Cerverís, venen uns plans "escosesos" molt bonics de caminar fins al cim del Balandrau. D'allà quatre fotos i comencem a traçar el recorregut...de moment baixar i cap al Tres Pics i el Fontlletera...després ja es veurà, però Coma de Vaca s'hi ha de passar si tenim temps...

Després de fer el Fontlletera i fent servir "l'engany" que tan bé descriu en Joan Cardona al seu llibre (gràcies Gordillo), posposem l'esmorzar de pedra en pedra, de coll en coll. fins que ja som al coll de sota al Pastuira. Aquí comença la part interessant, volia baixar d'aquí directa cap a la vall del Freser per veure si es baixava i quines possibilitats tenia a l'hivern. Aquest coll de fet, cap al sud, ja té una bona baixada cap a la vall del Catllar, que també tinc pendent a l'hivern. Però cap al nord, a part de pendent a l'hivern, la tinc "desconeguda" a l'estiu. En Gordillo no les té totes, doncs li sembla que això deu acabar amb una "timba" o algun estimball que ens farà suar.

Baixem ràpid, ara potser ja pensant en l'esmorzar i finalment l'encertem i baixem bé superant per la dreta i en flanqueig la "timba" que evidentment hi era. Un cop allà i ja amb la feina mental feta, esmorzem. S'ha acabat "l'engany". Ara ja només ens queda tornar arribar a Coma de Vaca, remuntar el coll i tornar per sota el Balandrau, els plans "escosesos" i cap al cotxe. En total bon ruta, uns 19 km i +1400 i unes 4 hores i mitja inclòs parades, això sí, pedalant una mica que el dinar ens espera a taula. 

Gordillo i Samuel