dijous, 1 de maig del 2014

PIC DE MONTMALÚS I ESTANYS


Dos ponts festius en quinze dies i dues previsions de temps poc apropiades per les travesses. Hem tirat la tovallola d'alguns projectes, almenys per aquest any, però encara n'hi ha d'altres que són possibles, fins i tot per Sant Joan!!! Esperem que quan arribi el moment de cremar l'últim "cartutxo" no ens cremem els dits...

Avui, posats que gran cosa no podrem fer, pugem a Andorra per pujar el Montmalús. Jo fa anys que no el pujo amb esquís i amb la Gemma en fa un parell el vent ens va fer recular. La previsió no era del tot bona, però a mesura que ens acostem al Pas de la Casa comencem a veure un bon cel blau i poc vent. Deixem el cotxe al pàrquing de Grau Roig i enfilem per les pistes tancades fins al llac i d'allà directes al coll. Tenim la infortunada companyia de les motos de neu...grrrr... a mi també m'agrada "fotre gas al puny", però tot té un lloc! Aquí a la muntanya no...ja no és per nosaltres només (pudor de gasolina i oli cremat), és també per la perdiu blanca, pels isards, per les marmotes i pel respecte a la muntanya. Crec que Andorra és prou gran perquè hi capiguem tots, però no trobo normal veure motos de neu pujant colls de muntanya i fent "loops" a totes les pales sota colls...molt trist.

Podria haver-hi una zona habilitada per les motos, però tenia entès que l'accés motoritzat a muntanya estava prohibit...o no? Què em diran a mi si agafo un 4x4 amb cadenes i rodes de tacs i m'enfilo al Montmalús?¿ No ho faré per respecte i amor a la muntanya, però si a tota una sèrie d'individus no els surt de dins fer-ho, doncs bé que algú s'hi haurà de posar no?

Canviant de tema, bona neu, bon cim i baixada del coll direcció als estanys del Montmalús de la cara sud, fins al refugi. Tornem a pujar al coll i ara si baixada final fins al cotxe, amb els esquís als peus.

Encara queda temporada.


Gemma i Samuel

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon cim!!
Queda encara molt neu per allà dalt!

Xevi

Samuel ha dit...

I tant! Encara que està a cota alta es poden fer varies coses, amb bones condicions!

Més que en farem Xevi!!!