dissabte, 12 de novembre del 2011

PUIG D'OMBRIAGA I PIC DEL PRAT DE BACIVERS


Primera sortida d'esquí de muntanya de la temporada, tot i que per l'ambient, la ruta i la quantitat de neu poc ens ho hagués fet pensar quan hem sortit de casa. Arribem a Vallter a dos quarts de nou i el parquing superior de l'estació està ben ple! Tot d'esquiadors de muntanya, sembla que ens anem multiplicant temporada rere temporada...Tothom està molt animat, fa bon dia i la innivació és brutal. Poques vegades ni en ple hivern gaudim del que tenim avui. Veiem ja traces per tota arreu, sobretot destaca una de ben marcada de pujada a la dreta direcció al coll entre el pic de la Dona i el Puig d'ombriaga...Tinc ganes, que tot i la gent, la ruta sigui tranquil.la. Descartem el Bastiments pel coll de la marrana, encara a l'ombra i preferim provar de pujar directe per la font de la perdiu cap al pla de la regalèssia. No hi ha traces de pujada, però tot i la pendent amb bona neu com avui no ha de ser complicat pujar. En poc més de mitja hora ja ens hem plantat dalt del replà, quina tranquil.litat. Tot és blanc...

Acabem d'enfilar fins al coll i donada la proximitat del Puig d'Ombriaga, ens hi arribem. Si el dia es torça, almenys ja haurem fet un cim. Des d'allà contemplem la gent que ha baixat cap a la coma de bacivers per enfilar després al Bacivers...quina set que ens fa...No flanquegem pel camí d'estiu, molt glaçat i exposat i preferim remuntar fins al coll de la geganta sota mateix del Bastiments. D'allà traiem pells i baixem avall, amb uns primers 20 metres força glaçats però després amb neu pols! Davallem fins el punt més baix i comencem a remuntar un altre cop amb les pells als esquís cap al cim del Prat de Bacivers. Una traça ben feta de pujada ens fa anar molt còmodes i tot i les ratxes de vent que en algun moment són força molestes, quan arribem al cim, per la nostra sorpresa no corre ni l'aire, que bé que s'hi està!!!

Mengem una mica, xerrem una mica amb un parell que hi hem trobat dalt i traiem pells per baixar i disfrutar una neu primavera genial (a la tardor però). Penso que fins i tot és millor que la primavera pura, doncs les capes inferiors estan molt assentades i compactades i el sol només ha fós els primers 5 centímetres. Disfrutem de valent, altre cop fins el punt més baix. Posem pells i a remuntar fins el coll de la geganta. Allà el Bastiments per la carena em crida...però s'ha anat tapant i podem estar molt contents del que ja hem fet. La pala que baixa directe del bastiments per aquí està ben petada de traces i la neu és genial. Davallem tots quatre sense problemes, per plantar-nos a la cota superior de l'estació. Un cop a les pistes, dreta - esquerra, dreta - esquerra...fins a 2 metres de l'asfalt del pàrquing!!!

Molt bon inici de temporada, que esperem que sigui llarga i ens permeti gaudir de bones sortides!!!

Albert, Xevi, Gemma i Samuel 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que bonica la sortida!
Genial!!