diumenge, 17 de juliol del 2011

CURSA L'OLLA DE NÚRIA


foto Anguera, Vic

Després de la cursa del Pedraforca, l'Olla de Núria tanca la trilogia de curses que tenia en ment (Taga-Pedraforca-Olla de Núria). Tot i que el dia sembla que no acompanyarà, marxem il.lusionats cap a Queralbs, llevant-nos a tres quarts de cinc del matí!!!

Tenim la baixa d'en Marc, que al Pedraforca es va lesionar una mica el turmell. Arribem a Queralbs i aparquem el cotxe com podem, doncs el pàrquing és molt just. Correm per agafar el cremallera de dos de set i un cop dins quina calor i quanta gent! Em giro i quina casualitat, em trobo en Yann amb qui vam fer la sortida d'esquí de muntanya de la puríssima 2010 a St Bernard. Xerrem un rato i ens acabem de motivar.

Arribada, recollida de dorsals, plat de pasta i a esperar que siguin les 9. El dia es va tapant i jo ja em veig fent el recorregut alternatiu, camí de fontalba, Queralbs i retorn a Núria pel camí antic...No m'il.lusiona massa i ja tinc ganes que donin la sortida!!! Al final amb uns vint minuts de retard, sortim tots, amb l'única incògnita del temps, ja que al briefing han set clars: temperatures de sensació -1ºC, vents sostinguts de 40 km/h i les tempestes sobre la Pica d'Estats. En cas que s'acostin, amb una hora de marge, ens neutralitzaran al coll de Finestrelles o al de Noufonts i tots a menjar botifarra!!!

Entre una cosa i l'altre sortim molt malament, els últims per ser clars. Ens atrapen els primers a la primera volta al Santuari, vaia tap que hi ha!!! En Francesc comença a treballar a l'ombra i mica en mica anem passant gent. Arribem a dalt del Puigmal amb bon temps i continuem passant gent. Animant entre el públic hi ha en Greg (ens tornarem a veure!!!) que em dóna forces per apretar més. També hi ha en Xevi de l'Esquirol!!!. Anem complint les previsions força bé, però no ens podem encantar, doncs el que falta és molt, fa temps que no hi passo i se'ns pot fer llarg!!! Entre ullada de sol i ullada de sol i forces cops de vent, ens plantem al coll de Finestrelles, després al de Noufonts..."on time". L'últim tram se'm fa llarg, doncs del Noucreus al Font Negre no recordava que fos tan trencacames...Un cop encarem l'última baixada passem en Roger que s'ha fet mal al turmell, quina llàstima perquè portava un bon temps!!! L'Ivan el portem al darrera gairebé tota la cursa.

Baixem l'últim tram que comença a espurnejar...però arribem just perquè no ens caigui la tromba d'aigua, molt contents per haver complert les previsions, però sobretot per no haver acabat tan morts com la Cursa del Taga del 2008...Senyal que anem pel bon camí!

Moltes cares conegudes, ha estat molt divertit!

Temps final: 3:41:29

Roger, Ivan, Gordillo i Samuel