dissabte, 9 d’octubre del 2010

CIM DE PLA BAGUET I TOSSAL DEL RUS

 

Avui hauríem d'haver estat camí de Mirialles per fer el Canigó l'endemà. Però les previsions del temps no són gens bones i veient que el millor dia és avui el matí més val sortir corrents i no fer gaires quilòmetres per disfrutar del poc sol i cel serè que veurem aquests quatre dies de festa!!!

Després de discutir amb en Jordi que fer i un cop retirada la meva proposta del Pic de la Canal Baridana pujant per la canal del cristall...perquè bla bla bla...bé, accepto, proposo alguna cosa més propera, com ara pujar el Tossal del Rus des del coll de la creueta, tot xino-xano. Aquest cim no l'he fet mai i m'interessa veure les possibilitat de la zona a l'hivern. El mateix itinerari que fem, sembla ser al final una bona opció en cas de perill d'allaus i ganes boges de sortir a foquejar.

Bé però avui caminem. Enfilem els turons verds primer amb un dia magnífic que la boira va espatllant. Finalment abans d'arribar al cim de Pla Baguet quedem ben encerclats per la boira. Fent cas de la galta dreta que tinc més freda que l'esquerra (jeje), suposo que l'oest és on tinc el nas així que anem tirant endavant. Baixem una mica un coll, collim quatre rovellons i fredolics i arribem als peus del Tossal del Rus, a l'esquerra de la cabanya del Rus. D'allà només ens queda l'última pujada. Arribem al cim i veiem isards, quants? Vint, trenta, no no, més molts més. Hi ha un bon remat que jeia tranquil a resguard de la boira. Ens hi hem pogut acostar força. De seguida han baixat, han perdut cota i ens han travessat per sota segurament per tornar a pujar amunt per l'altre costat.



Mengem una mica, foto i avall. Tornem per la pista que porta directe al coll de la Creueta no sense abans collir quatre rovellons més, algun molleric calçat, una mare rovellonera i aquí si, pocs fredolics. El molleric calçat de fet tot i que comestible em sembla que no ens el menjarem pas!!! Algú sap si tenen bon gust?

Arribem al cotxe un xic abans de les dues. Veient que dinarem tard preferim un menú a Toses.

Panxa plena i cap a casa.

Leti, Jordi, Francesc, Mariona, Gemma i Samuel