diumenge, 12 de setembre del 2010

AGUILÓ, FONT TORDERA i COMABONA

Anem fent memòria dels cims que no hem trepitjat i al Massís del Cadí-Moixeró en queden molts! Així que, tenint només un dia, busquem entre els cims més propers per no fer massa cotxe. I el Comabona és un bon candidat!!!



Sortim ben dora de Roda i triguem ben bé dues hores fins a l'aparcament del refugi de Prat Aguiló. Els últims 12 km de pista no són molt aptes per cotxes baixos i això ens fa anar molt lents. Comencem a caminar a quarts de deu, amb un cel serè i un aire ben fresc. Ens dirigim al Pas dels Gassolans. La pujada és ràpida i amb prou feines 50 minuts ja som al coll. Allà se'ns obre una perspectiva de la vall superior, que marxa est-oest. Cavalls, algun isard i molta tranquil.litat. Tenim les primeres vistes al Pedraforca. Tot i que el dia encara és molt bo, no perdem massa temps i després de menjar una mica anem enfilant carenes i cims, fins arribar a dalt del Comabona. Aquí contemplem el refugi i ens imaginem el plat de macarrons que esperem menjar-hi!. Les vistes i la llum ens deixen unes imatges de postal. Un cop dalt, ens mirem el mapa. Tenim ganes de fer circular i no baixar pel mateix lloc, així que baixarem per l'est, cap al pas de Tanca la porta i d'allà al coll per on passa el camí de Cavalls del Vent, per després tornar al refugi seguint aquest mateix camí. Abans d'arribar-hi, pugem un altre cim i allà dalt fem el segon esmorzar. Que bo aquest entrepà, crec que millor que el que he menjat sortint del cotxe!




Un cop amb la panxa plena, seguim baixant, direcció al refugi. El camí se'ns fa una mica llarg. Trobem el bosc força sec...Seguim caminant i trobem tant sols quatre gotes d'aigua en un torrent. Finalment arribem a les dues al refugi. No hi ha dinar, així que cap al cotxe i pista avall. Arribem a Montellà, fem un tomb, tot molt mort, així que acabem de baixar fins a Martinet, on aquí si mengem un bon plat de macarrons!!!


Jordi, Gemma i Samuel