dimarts, 9 de març del 2010

PEDRAFORCA




Sortim a les 6:30 de Roda, pensant que farem una matinal a Vallter2000. Però avui porta la "furgo" l'Edu petit machine. Ahir des del Costa Pubilla em faig fixar que hi havia prou bona neu a les cares est...i no costa gaire de convèncer. Marxem direcció a Saldes després d'estar parats 5 minuts al semàfor rumiant.
  
El dia comença clar, cel serè, però sabem que la meteo canviarà. Entra un front i ens hem d'espavilar. Hi ha forces restes d'allaus de fusió. Anem pujant i algun "crec" "crec" ens fa desconfiar. A la dreta el vent ha fet de les seves, així que canviem i ens col.loquem a l'esquerra on el sol ha treballat més la neu i les plaques semblen més assentades. Tot i això després de fer un mos decidim pujar amb grampons i esquís a l'esquena una bona part, resseguint l'esquena d'ase a la dreta de la canal central.

Arribem a dalt ja amb els primers núvols alts. De tant en tant una clariana però es comença a tapar.


La baixada comença amb una neu prou bona, dura i una capa de pols 5 cm al damunt perfecte per esquiar. Però lo bo dura poc. A mijta pala la neu crosta ja comença a ser difícil. Ens ho maneguem però per baixar amb esquís fins on acaba la neu poc després del resalt central que ens obliga treure esquís momentàneament.


Edu i Samuel