diumenge, 28 de juny del 2009

PIC D'AURIOL

27 i 28 DE JUNY DE 2009

Finalment faré el Pic de l'Auriol. Però sense esquís. En Russi l'ha acabat fent aquest hivern. Era el quart cop que ho provava. Jo que vaig pel tercer intent hivernal, penso que pot ser bo provar-lo a l'estiu i conèixer un pèl més la zona.



Aprofitem que som colla i deixem un cotxe a Merens les Vals i un altre més amunt de l'Hospitalet, així podrem entrar per la vall de Besinés i sortir per la Vall de Merens. Per acabar-ho d'arrodonir, recordo que el segon dia encara ens banyarem amb aigua calenta!!!



Sortim una mica carregats, direcció a l'estany / llac de Besinés. Hi arribem per un camí que passa prop d'unes mines que serviren segurament per fer la presa. Un cop allà mirem si al refugi no guardat / cabanya que hi ha prop dels aiguamolls està lliure i... bingo! 5 còmodes places, que de fet som 5. Sopem a "la luz de la luna" o no hi havia lluna?¿



L'endemà ens llevem i en enfilem direcció al pic de l'Auriol. Passem per una cabanya de pastors i anem a buscar un marcat coll força empinat que en permet passar al vessant sud-oest, famós vessant sud-oest que es veu des d'Andorra, molt característic perquè sempre està nevat. Un cop allà la pendent es redreça per un moment per tot seguit agafar embranzida i enfilar-se de cop fins al cim. Aquesta pala verdaderament és molt dret. A l'hivern es pot esquiar, això és evident però el fet que hi hagi herba a sota i pocs anclatges, juntament amb la pendent que té, no és que faci d'aquest lloc una zona agradable a l'hivern. En Russi té nassos haver-lo fet sol al final...

Arribem al cim ens tirem 4 fotos i baixem direcció nord-est, per anar a buscar el coll que ens permetrà saltar de vall. Veiem quatre isards, disfrutem d'unes flors maquíssimes i ja comencem a tenir gana.



Jo amb la promesa que pararem per dinar al costat d'una bassa d'aigua calenta per banyar-nos els faig baixar més estona del compte, fins que es planten. Dinem i tot seguit reprenem la marxa. Els banys eren a 5 minuts d'on hem parat... però ja hem fet bé. Ens banyem al mig dels "tabacs" que em piquen a mi com sempre. Patejada final fins al poble, recollim trastos i anem a buscar cotxes.

Albert, Tina, Arnau, Gemma i Samuel