dilluns, 19 de febrer del 2024

FONT-ROMEU I SANTA MARIA DE BELL-LLOC

Seguim amb un febrer sec, amb poca pluja i poques nevades. Un gran misteri, més enllà dels canons de neu, és com s'ho fa Font-Romeu per tenir neu a pistes orientades a sud...com dirien a casa un "misteri sense creu". Segur que treballen fort els canons, però és que tota la zona del Roc de la Calma i les Airelles és sud total, amb altituds modestes, de 1700 a 2200...però bé per nosaltres. Aprofitem dissabte per marxar a la tarda i esquiar diumenge. Al matí la neu s'aguanta bé, però a partir de les 12 ja teniem peixateria, així que anem a dinar i a la tarda fer xup-xup a les Angles, on acabem dormint a l'altra banda del llac.

Dilluns matí, festa local, aprofitem per fer una caminada matinal des de Dorres, pujant a Santa Maria de Bell-lloc, que no hi havia pujat mai tot i haver-la vista dues-centes vegades passant amb el cotxe. Fa nou anys, amb la Gemma embarassada de la Sira el vam provar de pujar, però feia molta calor i vam canviar de plan. Avui amb les nenes hem fet una petita circular, amb bones vistes de tota la Cerdanya, malgrat l'escassa neu del Pirineu Oriental. Algun dia plourà i nevarà, tant, que també serà culpa del canvi climàtic...

L'esglèsia és molt bonica, amb la teulada reconstruïda a dues vessants amb fusta, deixant clar que la volta de pedra va passar a millor vida. Tornem pel nord, baixant directes pel bosc cap a Dorres.

 Sira, Nora, Gemma i Samuel