diumenge, 1 de març del 2015

TOSSALET DE LA COMA I PORT DE FILIÀ

Dissabte 28 de Febrer, Tossalet de la Coma +1.000 i pocs quilòmetres
Diumenge 1 de Març, Port de Filià +1.000 i molts quilòmetres (20 km)


Sortim dissabte al matí a dos de set per intentar arribar abans no donin la sortida de l'Open Vall Fosca. Hi tenim la nostra millor "representació" competint i nosaltres anem a fer de "claca". Arribem mitja hora abans, temps suficient per fer la motxilla, abrigar-nos i posar pells per plantar-nos a la sortida al costat de la sortida sense dorsal.  Esperem que donin la sortida i tirem quatre fotos, mentre retallem la primera paella per veure'ls passar. Un cop ja han passat tots, anem al darrera per pujar, en comptes de per la canal que pugen ells, per la del costat, la Pigolo i tornar-los a veure passar. Aquí però ens esperem una hora ben bé, doncs pel que es veu hi ha hagut molt tap a la canal i passat els primers que se l'han fulminat, la resta han quedat atrapats fent cua.

Finalment passen els companys i nosaltres seguim amunt fins al Tossalet de la Coma (2514) sota el Montorroio. No volem arribar massa tard i renunciem pujar al coll que porta al cim...Baixem pel tub que ha baixat la cursa i tot i que de lluny semblava que la neu estava prou bé ja veiem que no serà cap de setmana powder...fora de la traça apareix una neu humida un xic encrostada...bé el nostre pa de cada dia a Vallter. Tot i això per dins la zona "trillada" fem encara una bona baixada fins al cotxe. El dia que era una mica ventós s'ha anat arreglant i encar ens hem salvat. Al final ens quedem a dinar a l a carpa i tarda de passatemps pels pobles de la zona.


L'endemà hem quedat tots 10 per fer alguna cosa junts. La primera intenció era la vall de Filià, però quan aparquem per primer cop no ens fa massa el pes...sembla que esquís a l'esquena una bona estona. Després traiem el cap a Espui i aquí millor sortir amb bambes...després de fer una consulta popular, decidim tornar a Sallente on hi ha neu assegurada tot i que en el nostre interior tots pensem que és una llàstima repetir itinerari...així que quan enfilem paelles cap a la presa torno a veure pel retrovisor que la pista de Filià té neu al cap de pocs metres. Parada tècnica, consulta popular i declaració unilateral d'independència...cap a Filià, doncs tots hi estem d'acord. Allà ja s'ha avançat un altre grup que ja té les botes posades.


Sortim xino xano, a peu, un parell de paelles, fins que quan ens calcem esquís comença l'Open Vall Fosca 2...per no fer un paper discret, amb la Gemma ens posem darrera fent veure que tirem fotos...així queda dissimulat que anem amb el fetge a la boca...Fa dos mesos que no vaig a córrer i coi, sembla que es nota...Arribem tots al refugi-cabanya de Filià on la meitat del grup tira avall per no arribar molt tard a casa...tot i que els sap molt greu marxar, doncs amb el powder de neu pols freda que hi ha qualsevol marxa...

La resta seguim amunt, ara ja amb versió Open Vall Fosca 3. L'Adri i l'Edu es jugen a un "mano a mano" la pujada fins al port amb en Marc de testimoni privilegiat (pocs metres). Més avall la Martha és primera fèmina i una mica força més endarrera la Gemma i jo tanquem el grup, ara ja sí descaradament tirant fotos i fent el "ronso" perquè quedi clar que no és per força que quedem últims!!! Bé, de fet, en un exercici de sincerament personal jo sóc l'últim i prou bé em va xerrar amb la Gemma per despistar perquè fa estona que estic llepant de valent...La solució ja la tinc, dimarts i dijous comença de nou la temporada de córrer!!!

Per cert, la dificultat de les sortides ja queda impícita amb els quilòmetres de les sortides...


Adri, Martha, Joel, Núria, Brígida, Ivan, Marc, Edu, Gemma i Samuel

2 comentaris:

Traçant somnis ha dit...

jaja...vaia equipàs si som la vostra millor representació....xDDD.

Bon relat!

Samuel ha dit...

Home, sou els més vàlids per les curses!!!