diumenge, 22 de març del 2015

PUIGLLANÇADA


Sí-no, sí-no...vam anar a dormir amb una previsió del temps que comença a ser habitual aquest hivern...sobretot amb l'equació tv3 + cap de setmana = mal temps. Tot i això s'ha quedat a les 8 a la Pascual...a veure qui apareix!!! 

Un quart abans comencen a bullir els mòvils, sembla que hi ha finestra de bon temps al Puigllançada!!! Au, corre-m'hi tots. Retrassem un quart la sortida i marxem direcció al Puigllançada. Es veu tot ben nevat i com més amunt més bon dia fa. Estem de sort, doncs la finestra de cel blau no sembla que sigui massa extensa i malgrat tot ens agafa de ple. Jo surto una mica esberat... a tot drap, vull cremar calories. No durarà pas gaire el ritme, però el primer tros tot i obrir traça me l'agafo a consciència. Els altres suposo que pensen ja pararà...

Arribem al cim encara amb mig bon dia i la vessant que dóna al Berguedà sembla carregada de neu...jo aviso però en Jow que aquest vessant és molt més rocós que el del Ripollès...està ple de taurons amagats. Però un dia és un dia i de neu n'hi ha molta. Així que mentre els amics mengen una mica dalt, nosaltres traiem pells i avall!!! Molt bona baixada tot i que jo he trobat "fusta"...un bon esboranc. De tant com ens hem animat hem anat a parar a baix al torrent, més avall de la carretera. Hi haurà feina a tornar al cim. Els passem un missatge que si tenen fred tirin avall, però com que sortim amb la caldera plena de llenya amb mitja hora tornem a ser a dalt, just quan estaven a punt de baixar.

La baixada per la vessant de Berga ha estat molt bé, sobretot perquè té pendent. En canvi ara, tot i que disfrutem, la poca pendent fa que sigui més un passeig-baixada de relax, això sí, fins arribar amb esquís al cotxe!!!


Tina, Albert, Xevi, Joel i Samuel