diumenge, 18 de setembre del 2011

SANT MARTÍ DE QUERÓS


Feia anys que volia anar a Querós. Molta gent podria certificar-ho que era un desig d'adolescent!!! Ho havia provat en moto quan tenia disset anys, però el dipòsit de gasolina no donava per anar i tornar. Pensava anar-hi amb una motxilla i gasolina a l'esquena...però per una cosa o altre va quedar aparcat aquest desig. Fa un parell d'anys amb la canoa, vaig veure la possibilitat fàcil per arribar-hi. Però el primer dia, amb el pantà de Susqueda força sec, no vam veure per on entrar-hi fàcilment. El segon dia, amb el pantà ben ple, quan teniem la canoa inflada...en Russi i la Mercè per testimonis que la teniem inflada!!!...puff, pinxada!!!

Així havia anat passant al temps. Algú podrà dir que no és tan difícil anar a Querós, però primer, que hi vagi!!! En aquest món on tot passa molt de pressa i anem tots atrefagats, el dia que no has de fer això, has de fer allò o sinó has quedat amb no sé qui per fer no sé què...i el dia que tens lliure, plou!!!

Doncs el dia menys pensat i sense previsió, sortint tard de casa, dic als veïns, perquè no anem a Querós? Cap a Querós falta gent. Hi anem per la pista de la Riba a Rupit, trencant al Vilar (primer a la dreta i després a l'esquerra) justa abans d'arribar a Montdois. Deixem el cotxe poc abans que s'acabi la pista (no sense abans passar una cadena de "quita i pon") ja que el camí cada cop és més dolent. Seguint aquest camí dolent a peu, arribem a la seva fi i una fita ens marca l'entrada. Anem baixant per un corriol, poc freqüentat i força brut, però encara amb marques vermell fluorescent. Baixem fins a peu d'aigua i quan ja veiem el turó de Malsopar, apareix l'abadia de Queròs!!! Entrem a l'ermita, quina llàstima l'estat de conservació!!! Hauríem de deixar-hi almoïna perquè l'arreglin...pugem al campanar (ull l'escala de fusta té uns anys) i ens fem una foto. Quin lloc, no em farà res tornar-hi amb els qui com jo, sempre han somiat anar a Querós!!!



Montse, Joan, Gemma i Samuel

2 comentaris:

Traçant somnis ha dit...

collons..un altre cop punxada al canoa....??;-)!!

Samuel ha dit...

No, no, explico la punxada de l'any passat. Ara les càmeres són noves i semblen bones... a veure