dissabte, 12 de juliol del 2014

PIC DEL CARLIT PER PORTA


Em ballaven molts cims al cap per fer...i especialment els Cullfreda, però inmers en unes setmanes dures a la feina, no tinc prou energia al cap des setmana com per fer 350 km dissabte i 350 km diumenge...més sensat és anar més aprop, tot comptant que puc aprofitar per treballar un pèl diumenge i ser al casament “yupi-ya” de la meva cosina, dalt del pla d’ayats!!!


Així doncs, sense tenir una idea massa clara, tirem direcció al Carlit per Porté-Puymorens, per Llanós. Fa un parell de setmanes que hi van anar en Xevi, la Tina i l’Albert, sortida que ens vam perdre altre cop per tenir les piles foses... Ara ho provarem nosaltres, tot i que el dia està una mica tapat. Sortim una mica tard, però confiem amb les cames per “maquillar” una mica el dia. Al cap d’una estona atrapem un trio de Sabadell, que volen fer la mateixa ruta que nosaltres. Hem pujat pel vessant nord-oest, seguint el camí dels enginyers. Passem per un parell de refugis lliures en bon estat, el primer amb llar de foc però sense matalassos i el segon amb matalassos sense llar de foc...grrrr ja em veig a l’hivern pujant a buscar un matalàs per baixar-lo al refugi de baix...jeje.


Al cap de poc de sortir del segon refugi es posa a ploure...per menys la setmana passada vam girar, però avui no hi ha pas risc d’”orages”... Seguim amunt, per bé que hi ha gent que gira, gent que tira amunt. La Gemma no ho veu clar i decidim parar a picar una mica. Mentre, veiem com els tres de Sabadell giren just a la tartera. Quan arriben on són nosaltres, ens diuen que a part de la boira i la pluja, el fred també era important, tenint en compte que van calça curta.

Nosaltres decidim tirar també una mica avall, a l'espera que millori el dia si és que ho ha de fer. Per fer temps, ens preparem el dinar amb el fogonet. Finalment, el de Sabadell tiren avall. Nosaltres amb la panxa plena ho veiem un pèl millor. La Gemma diu que si fa una ullada de sol és senyal que tirem amunt i providencialment, enmig d'un cel tapat que amenaçava altra cop pluja...ullada de sol!!!

Posa la directe i em matxaca els 500 metres de la tartera com feia temps que no feia. A pinyó fix. L'ullada de sol és el senyal per tirar amunt, però això no vol pas dir que ens hi haguem d'encantar. Amb menys de tres quarts ja som a dalt. L'altra vessant el dia és més bo. Tirem quatre fotos i dubtem si fer travessa. Hem trobat una altra colla nombrosa de Sabadell que fan travessa i el bus els espera a les Bulloses. Estem temptats d'afegir-nos-hi, doncs diuen que tenen dues places...però el cotxe ens quedaria massa lluny per tornar-lo a recuperar des de Puigcerdà i ja portem el "cupo" de taxis amb la transbrava...

Tirem avall i a mitja tartera-canal ens trobem el noi de Sabadell del grup de tres que havia girat. Al veure la millora del temps s'ha afanyat per fer cim. Li donem ànims i nosaltres seguim avall. Un cop a la presa de Llanós tornem per la vessant sud-est. El camí va més pla que el que hem fet d'anada, tot i que el desnivell tel menges de cop al final!!!

Les xiruques acabaran al contenidor, la sola gastada m'està carregant els genolls!!! Bravo!!!





Gemma i Samuel