dimarts, 24 de juny del 2014

BLANES-SANT FELIU DE GUÍXOLS


Una entrada al Vèrtex sobre la Transbrava i el fet de tenir la canoa inflable, ens fan decidir a provar aquesta travessa. Anar amb canoa amunt i avall ja ens agrada, però la nostra és inflable i a mar no va gaire fina. Talla poc l’aigua i el vent i al cap d’hores de remar arrossega aigua...tot i això no ens donem per vençuts abans d’intentar-ho, si més no farem el que podrem. La nostra intenció és a part fer-la amb tota la casa a sobre. Tenda, sacs, fogonets i menjar per quatre dies. Sembla impossible però ens hi cap tot a “bord”. Sortim dissabte a la tarda de la cala Sant Francesc de Blanes. El mar està encalmat i fa un sol radiant. Ens posem a remar sense cap objectiu concret. No creiem pas que la poguem fer tota, ni que avui arribem a Tossa, però bé, anem remant.

A mesura que anem avançant ens anem emocionant al veure que anem passant cales i al mapa, estem avançant força. De cop veiem unes muralles...no pot ser...és Tossa? Doncs sí, com qui no vol la cosa ja hem arribat a Tossa. Parem a la platja, buidem l’aigua de la canoa i piquem alguna cosa per menjar. Al cap de 20 minuts decidim seguir i acabem dormint a una mini-cala poc accessible més enllà de Tossa de Mar. No és el millor lloc per dormir, tot i que coinicidim amb una parella d’Ucraïnesos. El que semblava una mini-cala idílica ho acaba sent pels mosquits, que ens deixen ben acrivillats.


L’endemà ens llevem sense haver dormit massa, amb un dia tapat i amb el mar força mogut. Carreguem trastos i decidits a continuar ens posem a remar. Aviat però ens n’adonem que amb aquest mar és difícil avançar...La canoa arrossega aigua i l’esforç que fem és titànic. Aconseguim arribar a Sant Feliu de Guíxols a les 12 del migdia. En teoria havíem de remar entre tres i quatre hores el matí i unes altres tres o quatre a la tarda. Al matí ja ens hem passat una mica de rosca i tal como hem arribat de cansats a Sant Feliu, se’ns fa difícil pensar en Palamós...

Queda clar que és millor amb canoa rígida que no inflable, bé no és que no ho sabéssim però és el que teniem. Deixem aquí la travessa i anem a passar un parell de dies de plata i snorkel a Pals, tot rumiant com ho farem per una propera vegada!!!


Gemma i Samuel

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bon intent de transbrava!!

Xevi

transbrava ha dit...

Que valents que sou! crec que ens vam creuar amb vosaltres a l'alçada de Cala Pola. La veritat que te molt merit el que vareu fer amb un caiac inflable, encara us quedan 3/4 parts de Costa Brava per descobrir. Una salutacio!

Samuel ha dit...

Ja no sé si érem valents o inconscients...el caiac inflable es deforma molt al mar...a veure quan podrem fer tot el que ens queda, que a més és la part més bonica!!! I ara sí amb un caiac rígid!

transbrava ha dit...

Veuràs quina diferència amb caiac rígid, a més de més capacitat de càrrega. No et perdis el tram entre palamos i pals. Salut!!