diumenge, 21 de setembre del 2008

CURSA DEL TAGA 2040



Durant la setmana he estat estudiant si faria un trist paper en aquesta cursa. El divendres avanço un pronòstic als amics, 3:40, amb temps parcial inclòs, 1:40 al cim del Puigestela, 2:40 al cim del Taga i 3:40 a Sant Joan. Amb aquestes dades truco en Gordillo i l'acabo d'enredar. Si jo puc, ell de sobres. Així doncs, quedem per diumenge. En Jordi ens fa l'assistència i ens portarà i tornarà de Sant Joan, també ens animarà al cim del Taga.

En arribar ja ens adonem que nosaltres som d'una altra pasta. Em costa fer estiraments i posar-me a escalfar. Penso que amb tot el que haig de fer ja sortiré estirat i escalfat... En Jordi ens espera fins la sortida, just quan marxa en cotxe per la pist de terra fins al coll de Jou per poder arribar a temps al cim del Taga.

Tret de sortida i endavant. La gent surt esperitada!!! Calma que tenim cinc hores!!! Primer tram fins a sobre Ogassa molt bonic, entre corriols de boix, una mica fangosos algun tros, però un plaer córrer per aquí. Més endavant arribem als peus del Puigestela i aquí descobrim un camí que puja ben pel dreta, agafant-nos a l'herba fins i tot. Anem bufant però ens mantenim junts. Arribem al cim del Puigestela amb el temps previst, carai quina puntualitat. Bebem una mica i a torna-hi. La carena que enllaça amb la Portella d'Ogassa és una mica tècnica per córrer a "tumba abierta" però tots dos baixem lleugers. La pujada final fins al Taga se'ns fa llarga i arribem al cim altre cop "in time", 2:40. Ens queda una hora per baixar. Saludem en Jordi, ens grava i fins i tot una entrevista per tele cargol. Jo surto avall sense perdre temps, doncs anem molt bé però no vull patir. Perdem cota ràpidament fins arribar a la pista de terra. Allà ens indiquen que ens falta un quilòmetre i mig, quan en realitat en falten tres i mig. Això minva la nostra moral, però ens permet arribar a Sant Joan amb marge per complir l'horari. Finalment entrem per sota l'"arc", 3:39!!! Quina previsió.

Sense cap mena de dubte una de les millors curses que mai he fet. La recomano i intueixo que la cursa del Pedraforca i l'Olla de Núria han de ser semblants. Per mi les tres en mitja distància més boniques de Catalunya!!!

Distància: 22,72 km
Temps: 3:39:33
Desnivell positiu: 1622
Poble: Sant Joan de les Abadesses

Jordi assistència, Gordillo i Samuel