diumenge, 15 d’abril del 2018

PIC DE LA CREUETA


La Serra de Montgrony és una petita col.lecció de turons orientats d'oest a est que queden una mica al mig d'enlloc... Més alta que la Serra Cavallera del Taga, peca de tenir a 10 minuts altres cims com el Puigllançada o més al nord tot el Pirineu amb el Puigmal de president (ara que està tan de moda) i potser per això no són gaire visitats. Des del poble de Nevà s'hi poden fer bones esquiades, igual de bones o més que les típiques baixades del Taga fins a Pardines, però potser no tant com la del Taga a Ribes. Tot i això és una serra de relleus amables i petites baixades de 200-300 metres prou agraïdes. Aquest cap de setmana de tour familiar, carregats a la furgo no hi podien faltar els esquís.

És cap de setmana de neu pasta, peixateria i llobarros arreu. Cap de setmana també per anar als llocs on no aniràs quan tens el dia sencer o neu pols a dojo. Així que després de voltar tot el dia i fer córrer el tricicle amb les nenes, a quarts de quatre de la tarda mentre fan la migdiada aprofito per calçar els esquís i fer la "circular" que m'he visualitzat mentre fèiem pessigolles a la Sira i a la Nora estirats al matalàs de l'aparcament dels Alabaus... una petita circular amb cim inlcòs! 

El Pic de la Creueta, que només havia fet a peu.

 

La veritat és que n'hi havia de gent fent esquí de muntanya direcció al Puigllançada, molta. Però em pregunto si algú li queden ganes de descobrir racons. A 3 km, al coll de la Creueta direcció Castellar de N'Hug, hi ha multitud de petits i llargs recorreguts, solitàris i amb bones baixades, que es moren de fàstic esperant que algú les gaudeixi. Una zona de relleus suaus, amb baix risc d'allaus, perfecte pels que s'inicien... àmplis espais amb poques dificultats per provar l'esquí de MUNTANYA....la petita Escòcia que en dic jo, de punta a punta, de la Creueta fins a la Covil, us espera un repte, un petit projecte personal, més enllà de pujar vint vegades al Puigllançada, consultar tres cents cops el wikiloc o mil vegades instagram o facebook, recomano agafar el mapa en paper que també és bonic.

Samuel