dissabte, 10 de juliol del 2010

SANT ANIOL D'AGUJA


Dissabte sortim tard, però amb tots els estris per banyar-nos. Ulleres, "patos", banyador, neoprè...si trobem molta gent a Sadernes anirem a la platja. Hi arribem tard, allà les 11, el pàrquing és evidentment tancat, deixem el cotxe al primer aparcament, just al costat del bar i sortim disparats amunt. Fa un sol que esquerda el cap i sinó ens afanyem hi morirem aquí!!! Deixem a més el dinar al cotxe. La intenció és pujar com coets, banyar-nos, baixar com coets i dinar!!!


El camí és molt maco. El primer tram està una mica sec, però no tarda gaire a sortir l'aigua. És cristal.lina, transparent, verds i blaus...bé la que m'agrada. La Gemma va davant, marca el ritme. Tot i la forta calor ens plantem a Sant Aniol amb prou feines dues hores. Mirem un moment l'ermita i tirem amunt a veure els salts. Al primer hi ha molta gent, tot i que l'aigua convida a banyar-s'hi. No està calenta però té un color........Nosaltres seguim amunt, ens creuem amb en gent coneguda que ja torna de banyar-se, en Noel, la Marta i la Noemí?. Seguim amunt i finalment roba fora i cap dins!!! Aquesta si que està més calenta. Anem fins a tocar el salt, quina dutxa...

Després d'una estona de repòs, girem cua i avall. Quan ja hem creuat el gorg fosc, donem la volta i tornem per fer-hi un remullada. Si hem pujat fins aquí val la pena banyar-se a tot arreu on es pugui. Aquí està més freda, hi toca menys el sol i el gorg és més profund, però re, cap dins!!!

Finalment toca canviar-se. Amenaça tormenta, potser no farà res, però també tenim una gana...Baixem una mica ràpid i arribem a Sadernes amb una hora i mitja. Perfecte. Dinem i a la tarda a fer un tomb per Besalú i per Banyoles.

Gemma i Samuel