dimarts, 1 de gener del 2019

2018 - LAC DE MONTBÈL

Cap d'any 2018-2019
29 de Desembre a 1 de Gener

Sortida de descoberta als voltants del Llac de Montbèl per passar el cap d'any amb tranquil.litat.

El dissabte anem a dormir a Eissalabre, després de passar per tots els ports i carreteres de muntanya que hi ha entre Ax les thermes (pujant per l'estació de Chioula) i la zona del Llac de Montbèl. Dormim al càmping municipal, que en època d'hivern està obert, gratuït però sense serveis.

L'endemà diumenge ens llevem amb un dia boirós i fred i anem cap al poble de Camon, un dels més bonics de França segons els entesos que fan guies...nosaltres el trobem bonic però no tant, més quan a tocar hi ha Mirepoix...poble que visitem més tard. Ja hi havíem estat una altra vegada camí del nord de França i la seva plaça porticada de fusta és encantadora...estructuralment inestable però encantadora.


Seguim de ruta i anem al castell de Puyvert, no visitable a aquesta època de l'any però que des del poble i des del perímetre ens podem mirar. Tota aquesta zona càtar és formidable. A la tarda anem a veure el llac de Montbèl des de la seva riba nord, caminem per les zones represades i ens fem un fart de xafar fulles seques. A la Nora li encanta, mentre la Sira fa una bona dormida. Sopem i a dormir a Santa Colomba d'Ers, a un altre càmping municipal gratuït en aquesta època.

L'endemà ens llevem una mica d'hora i fem camí cap a Carcassone, que tampoc queda tan lluny. Fem una visita a la ciutat medieval i també aprofitem per menjar unes crèpes de xocolata que fan les delícies de les nenes. Alhora de dinar, al costat del riu també s'hi està més bé, i com aquell qui no se'n dóna compta passem el dilluns, primer dia de l'any. Per dormir tornem al mateix lloc que ahir que s'hi estava molt bé.

El dimarts ja pensant en la tornada, passem per les fonts intermitents de Fontestorbes (semi-clausurat per risc de desprendiments) i com que la carretera passa al costat del castell de Montsegur, no dubtem en pujar-hi encara que sigui tard. Uns 200 metres de densivell que la Sira (3 anys) i la Nora (encara no 2) pugen integrament!!! Arribem a dalt, mirem les vistes, molt bones cap a Saint Bartelhemy i toca la baixada, que altre cop fan tota sencera. Arriben ben cansades al cotxe i s'adormen plàcidament. Fem una bona tirada de tornada i finalment parem a fer el dinar ja una mica tarda a l'aparcament de l'Hospitalet près l'Andorre, al costat del parc infantil. 

4 dies de pont ben aprofitats, seguint la ruta dels heretges!!! Sort que la inquisició no va acabar amb tots ells, i mira que a sota el castell de Montsegur una creu en recorda l'execució de més de 100...


Sira, Nora, Gemma i Samuel