diumenge, 27 d’abril del 2014

PIC DE LA COUME DE SEIGNAC


Ja no és que empenyi la primavera, és que també ho fa l'estiu. El sol s'ha aixecat i ben d'hora al matí ja el tenim força vertical, treballant de valent. Això fa que tots els vessants rebin insolació i les muntanyes plorin per tot arreu. Els colors han canviat i el blanc, que a l'hivern s'havia atrinxerat a les muntanyes, ara ha de compartir espai amb el verd i el blau, en una retirada forçosa. Però encara som Abril i no ha dit l'última paraula. Després d'uns dies més freds, ha aconseguit reconquistar algunes zones. Nosaltres ens acostem a Andorra i malgrat el dia s'ha aixecat rúfol, provem sort a la vall de Ransol. No som els únics, tampoc els únics que no tenim clar sortir. Però l'esperança és l'últim que es perd, avui sotirà el sol!!!


Posem pells, carreguem trastos i després de portar cinc minuts els esquís a les mans, ens els calcem i avancem pel marge esquerra del riu, més ombrívol. La neu no hi falta i a mesura que guanyem cota el paisatge hivernal torna a fer acte de presència. Neu nova i fred. També vent. Pugem fent circular, més cap al sud com si anéssim al coll que dóna a la vall de Sorteny, per després girar al Nord i plantar-nos sota el llac de la Serrera. Avui però no és el nostre objectiu. Seguim direcció nord fins un marcat coll, amb bona neu, on aquí sí que bufa fort. Ens abriguem i pugem amb esquís fins el cim de la Coume de Seignac, bon mirador de l'Ariège. 

                    
                    

Pells fora i avall. Tampteig a la pala somital, però no convenç la inclinació, ni la situació. El vent de nord l'ha carregat força i les ullades de sol han fet la resta, compactant i aplacant la neu. Una retirada a temps és una victòria. Tornem al coll i d'allà esquiem bones pales més franques fins al llac. En comptes de posar pells i remuntar, seguim direcció est i baixem un pala més dreta, per enganxar els llacs inferiors i d'aquí un altre tub fins al fons de la vall. Aprofitem la cara obaga per entre el bosc i esquiar fins la carretera asfaltada.

Hem salvat el dia! Bona neu i bon dia. Encara queda tot el maig!


Albert, Xevi, Gemma i Samuel

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs molt bona sortida.
Sembla que sigui mig hivern :)

Xevi