dissabte, 9 de març del 2013

CAP DE CHAUCHES, PIC DE BASSIBÉS I PUIG D'OMBRIAGA


En Dani i en Joel planegen travessa, però jo aquest cap de setmana faig bondat...malgrat la neu que ha caigut a Ulldeter. Decideixo però acompanyar-los un tros i al final amb l'Eloi anem improvitzant una ruta que al final se'ns fa prou llarga. Sortim tots plegats del pàrquing superior i pugem directes cal al coll que hi ha entre el Pic de la Dona i el Puig d'Ombriaga. La neu està una mica humida, de fet sort perquè així pugem bé per aquí, però si fossin les 12 del migdia em sembla que no hi pujaria pas per aquí amb aquesta calor!!! Un cop dalt traiem pells i aprofitem per baixar pel torrent-tub que dona al pla de Mourens, que no hi havia baixat mai. Davant nostre ja tenen l'objectiu, el Pic de Gallinàs o el de Reudoun. Aquesta ruta em va passar pel cap ahir al vespre mateix... però després de reflexionar penso que en un dia és massa llarga i dura com per acompanyar-los (uns +2100 i 17 km), tenint en compte que ens hem calçat els esquís a dos quarts de deu del matí! Com tantes altres, me la guardo al calaix i si es pogués arrodonir amb una cota de neu a 1800 encara millor, doncs amb les últimes pluges per sota de 1900 ha fet força net...Els desitgem sort i ens despedim. Mentre ells segueixen baixant, nosaltres posem pells i ens dirigim amunt cap al cim del cap de Chauches, cim poc esquiat i no entenc perquè...bé sí, no és dels "evidents" d'Ulldeter.

Ens enfilem amunt, directes per la pendent. La neu està també un pèl humida i aquesta pendent s'ha de tenir en compte, així que anem fent llaçades sota la protecció del que trobem, ara un grup de rocs, ara un arbre aïllat, fins que enes plantem dalt de la carena, quatre voltes més i ja som a dalt! Bufa una mica d'aire i sembla que tota la calor que hem tingut fins ara s'hagi acabat de cop i el vent ens vulgui robar tot el que el sol ens ha donat abans. Fem un parell de fotos, descartem la carena cap al Bassibés (veiem molts núvols a l'horitzó i tenim tan poques ganes de fer a peu un bon tram de cresta com moltes ganes de baixar la pala del Cap de Chauches. Traiem pells i avall. La fem tota d'una tirada (no ens fa gràcia parar al mig) i disfrutem de valent. Molt bona neu. Arribem al fons on abans havíem calçat pells i repetim l'operació. La decisió és tornar cap al coll de sobre el pla de la Regalissa...però a mesura que anem guanyant cota, vaig tentajant l'Eloi...oi que abans m'havies dit que et feia gràcia el Bassibés?...oi que no l'havies fet?, al final ell mateix diu, amunt cap al Bassibés, encara que hi arribi arrossegant-me!!! Doncs cap allà. Fem tota la pujada d'una tirada, tirem una foto cap on son els nostres companys i des d'aquí dalt els veiem. No han arribat encara al coll mitjà, els deu faltar 100 metres de desnivell i són al voltant de les dues... Girem cua, baixada per la "mega-petada-pala" de Bassibés, mig flanqueig, una altra baixada, mig flanqueig més i arribo al Puig d'Ombriaga sense pells (no sense esforços, l'Eloi ha preferit posar-ne). Ens posem a dinar, falten cinc minuts per les tres de la tarda. Quatre bolves de neu ens fan aixecar de taula. Posem esquís i avall!!! Dos de quatre al cotxe. Bonica jornada amb tres cims, un d'ells inèdit per mi, poc menys de 6h, 12km +1500 i molt contents! 

Dani, Joel i Roger en ruta cap al Pic Gallinàs,
Eloi i Samuel


4 comentaris:

Traçant somnis ha dit...

Deunidó!! Ets insaciable ;-)! No tens cap foto de les canals de la cara nord del Bassibés??

Samuel ha dit...

Sí, però no han quedat gaire bé i per això no n'hi he posat, ja te les passo per mail. Estaven totes practicables penso...

i tant insaciable com tu jejej!!! Dissabte m'hi hagués quedat fins que s'hagués post el sol...pujant i baixant...em falten dies per fer tot el que tinc al cap!!!

el cap de setmana +

a can cullons de la roca ha dit...

quina colla de mariquitas com disfruteu putes, lunic consol qem queda es que si mai i puc ana , les bostres trases ya no i saran i pudre disfruta de la pala a TOPE . binga nanus no pareu ara fins abiat

Samuel ha dit...

jajja!!!

T'espero per quan tornis d'Austràlia per fer junts la travessa Núria-3 colls!!! Ara ha nevat, a veure si aguanta fins a primers d'Abril quan tornis!