diumenge, 4 de novembre del 2012

GORGES, PRIORATS, ORGUES I MUSEUS


3-4 de Novembre

Cap de setmana més cultural que excursionista, amb un parell de caminades curtes, primer per descobrir les Gorges de la Fou, a Arles sur Tech, unes gorges molt estretes, amb una passera metàl.lica per visitar-les (entrada pagant) que són veritablement espectaculars. Si som capaços d'imaginar-nos aquest paratge sense la intervenció de l'home, encara seria més impressionant, doncs caminar pel llit estret del rierol amb aquestes parets al costat hauria estat una experiència inoblidable...malgrat ja no serà possible, suposem que en fi de bé, per tal que un públic més general pugui accedir-hi, incloent amb mobilitat reduïda, ja que la pendent de les passeres fins les escales és d'un 9%. Aprofitem que som a la zona també per visitar els pobles de Corsavy i Montferrer i travessem en cotxe direcció Ille sur Têt, passen per poblets com Trinitat, amb ermites romàniques molt ben conservades. Fem una parada el Priorat de Sellabona, visitable (entrada pagant, descomptes amb el pass inter-sites del Roselló) i al seu jardí botànic, petit però molt ben treballat.























Un cop a Ille sur Têt, anem a visitar les Orgues del Têt (entrada pagant), formació natural per l'erosió del vent i de l'aigua que ha donat lloc a un paisatge poc comú, almenys prop d'on vivim (ens recorda salvant les distàncies i les escales naturals, Bryce Canyon). Una passejada curta però recomanable per omplir la tarda.

L'endemà ens acostem a Tautavel, per visitar el Museu de la Prehistòria i veure el famós esquelet de l'home de Tautavel de 450.000 anys. El Museu està bé, una mica antic d'arquitectura, distribució i informació, però molt ben documentat, on t'hi pots passar tres hores escoltant totes les explicacions...però el més impressionant són els diorames de la planta soterrani, d'un realisme molt aconseguit!!! Si hi porteu a la canalla els hi encantarà aquestes cinc representacions i segurament ho guardanat a la memòria durant molt de temps, anys fins i tot, oi Gemma?

Gemma i Samuel