diumenge, 5 de setembre del 2010

PUIG DE LA LLOSA I PIC DE COMA ERMADA

Avui hem visitat la congesta de la Llosa. La setmana passada vam estar a Setcases i tot i ser ja el setembre encara era ben visible la congesta de neu més oriental (molt propera al Mediterrani), de menys altitud (uns 2450 m) i més mal orientada (totalment a sud) de tots els Pirineus!!!

Sortim del pàrquing inferior de Vallter per qüestions tècniques, ja que pugem amb la reserva encesa des de Camprodon i ja patim que no tindrem prou gasoil per tornar a baixar-hi. Ens enfilem pel torrent més oriental que baixa pel costat dels edificis de l'estació. Aquest tros de torrent no l'havia pujat mai. Després s'enganxa amb el torrent que baixa des de la portell de Mantet. Va bé conèixer que per aquí a l'hivern es podrà baixar i enllaçar la part superior i la inferior de l'estació sense haver de passar per pistes ni per la carretera.




Ens enfilem amunt i amb poca estona, després de veure tres isards, guanyem els plans superiors. Des d'aquí ens dirigim cap al sud i a l'est per anar resseguint els cims i turons que precedeixen la congesta de la Llosa. Primer de tot passem pel Pic de Coma Ermada i després arribem al Puig de la Llosa. A sota nostra i ja amb abundància de roques blanques que auncien la presència del cim veí (Roques Blanques) veiem la congesta de neu, ja molt mermada des de la setmana passada però encara d'un bon tamany, diria que uns 30 metres de diàmetre i potser un parell de metres de gruix al centre (per l'abombament que tenia) que fa pensar que potser ja espera la pròxima neu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Esperem que així sigui,

Gemma i Samuel