diumenge, 6 d’agost del 2006

FORQUETA I POSETS

5-6 d'Agost de 2006

–La Forqueta 3007
–La Forqueta SE 3004
–Diente Royo 3010
–Pavots o Rucón Royo 3121
–Las espadas 3332
–Tuca de Llardaneta 3311
–Tuqueta Roya 3273
–Pico Posets 3375



Tenim moltes ganes de fer aquest cim. Som l'Arnau, l'Edu i jo mateix. Se'ns han escapat un parell d'ocasions per fer el Posets, que per una o altra raó no hem pogut aprofitar. Aquest cap de setmana però ja ho tenim planejat. Farem la Cresta d'Espadas. L'Edu que diu que s'ha mirat el mapa, vol afegir-hi els pics Forqueta i començar alla mateix a crestejar. Sorim al migdia del cotxe i enfilem amunt sabent que tocarà fer vivac, més amunt o més avall. Anem xerrant i ens animem. Resulta que gairebé és el vespre i som dalt els Forqueta. No dubtem ni un moment i comencem a buscar un bon lloc per fer Vivac, prop del cim mateix. És una zona molt rocosa, així que toca buscar i buscar. Al final mig arraulits, mig mal posats, a la vessant est, aconseguim fer una mica d'espai per tres persones. Estirem sacs i a dormir!!!

No cal dir que la nit ha estat nefasta. Ja de per si un vivac és sovint és sinònim de dormir poc. Més encara si el dia que toca vivaquejar no s'ha fet massa activitat. Aquest cop però, el lloc ha agreujat el fet. Les pedres punxegudes i la poca estirilla que portàvem ha fet la resta. Comencem el matí repassant els dos Forqueta per si el dia abans hi havia hagut error. Baixem fins el coll i comencem a enfilar-nos per començar la Cresta amb el Diente Royo. La cosa no tarda gaire a posar-se negre. Alternem passos de IV massa sovint, la cosa es redreça molt. Jo havia llegit que per fer la cresta d'espadas no hi havia cap punt massa complicat i això no quadra amb la realitat. Començo a "interrogar" l'Edu que no tarda a reconèixer que en realitat la cresta dels llibres comença després del Diente Royo i que normalment es recula per fer aquest primer cim. Ara ho entenem tot. Però massa tard, ja som dins el merder. Per una roca podrida flanquejem una mica per l'oest i busquem una fisura que puja vertical i que ens permetrà assolir la part superior de la cresta. Aquí comencem a empotrar "catxarros" i després d'un llarg força vertical i exposat arribem al cim. És un 2900, d'aquí toca rapelar fins arribar a un coll on ja per terreny més franc podrem pujar el primer cim.


Tota aquesta part principal ens ha portat molt temps. Anem malament d'horaris aixi que tocarà pedalar. Sort que el terreny canvia i podem progressar ràpidament. Encadenem la resta de la cresta amb poc més d'una hora. Tenint en compte del "merder" que venim això ens sembla molt accequible. Arribem finament al Posets, fem quatre fotos i avall!!!

Ens deixem la Tuca de llardana. Igualment també hem deixat el Forau de la neu. Són dos 3000 que guardarem per fer en una pròxima excursió, això sí, més suau, acampant als llacs i no llevant-nos massa dora al matí. Mentre els qui ens acompanyin poden anar a fer la cresta d'Espadas que nosaltres farem el dinar!!!




Arnau, Edu i Samuel