dissabte, 24 de novembre del 2018

PIC DE CHAUCHES I BACIVERS



De moment on sembla que hi ha més neu és al Pirineu Oriental, tot i que l'última nevada no ha estat el que semblava i l'ha acompanyat un vent molest que ha escombrat una mica les carenes. Tot i això no ens queixarem pas, doncs a la zona de Núria-Vallter es pot circular pràcticament per tot arreu. Avui en teniem pensada una que s'ha quedat al calaix...Serra Gallinera i baixada per la nord cap al coll de Pal. Tot i això la nevada s'ha quedat a la frontera i no sembla que hi hagi neu abundant per fer-la avui. Un cop som prop de Serra Gallinera, canviem de rumb i baixem pel tub que porta directe a la vall de Baciver, per anar a remuntar per la vall de Chauches que s'hi veu força neu.


Un cop allà, en comptes de pujar per la canal del fons, remuntem amb esquís als peus per l'esquerra fins pràcticament sota el Pic de Chauches, per unes pales lleugerament inclinades. Un cop a dalt, mengem una mica, foto de cim i ens mirem una mica la cresta que ens queda fins al Pic de Bacivers. Primer provem si des del coll es baixa cap a la vall del costat, però sembla tot molt penjat i no sabem si acabaríem traient una corda que no portem. Canvi de plans, toca pujar el Bacivers per la cresta si o gairebé sí. En Miquel i en Russi ho fan per sota en flanqueig i troben pas. De mentres jo m'he enfilat a la cresta i per sobre els rocs també es va passant. En Miquel em diu que si arribo un tros més endavant ja em puc afegir a les pales de neu. Al final així passem, 4 per sota i un per dalt i caminant amb els esquís a l'esquena ens plantem dalt del Bacivers. No és massa d'hora, així que pells fora, flanqueig fins sota el Bastiments i baixem una pala amb neu regular, d'aquí flanqueig, coll de sota el Bastiments i cap a pistes falta gent.

Uns 12 km i +1100 m, alentits per uns quants canvis de pells i grampons, per un tram que no havia fet mai, del Chauches al Bacivers!!!


Miquel, Dani, Russi, Joel i Samuel