dissabte, 21 de gener del 2012

CANAL CENTRAL GRA DE FAJOL GRAN

Aquest relat comença divendres, creuant trucades entres nosaltres, discutint si hi ha neu, prouta per esquiar sense que tot sigui gel o si anem directe a una canal. Finalment no en traïem l'aigua clara, només que a dos de vuit passo a buscar en Maso, ens hi trobem amb en Dani i que en Joel i l'Adrián ens espereran a Camprodon... Tots agafem els esquís per si de cas, menys en Maso, que ho té clar: va a fer canals!!!

Quan arribem a la zona de Vallter, veiem força gent amb esquís i això ens fa dubtar. Deixem el cotxe a la corba d'accés al refugi. Avui anirem per una canal. Sortim també, per variar sense saber massa si farem l'estreta del fajol petit o la central del fajol gran. A mi em fa més gràcia la central del fajol gran, primer que hi toca una mica més el sol i segon que vull veure el que vol baixar l'Angèlica!!! (de moment no hi vagis que hi falta neu)!!!

Pugem fins la base amb bona neu, encara que l'inversió tèrmica d'aquests dies ha fos el mantell per sota i és una mica traïdor. Arribem a la base i per clamor popular (en jow i jo) ens encordem. Comencem a tirar amunt, a mi m'ha tocat en Maso i en Dani que van a tot gas. Ens hi trobem força gent, entretingut per fer petar la xerrada però sap greu per les pedres que ens tirem entre nosaltres, doncs el ressalt central està una mica podrit i hi falta neu... Seguim amunt i continuem fins al Gra de Fajol gran, cim que aquesta temporada encara no havia pujat. La baixada se'm fa llarga, molt llarga, doncs les botes rígides feia ben bé quatre anys que no me les posava i no sé s'hi s'han encogit o m'ha crescut el peu, però quin mal!!! Resultat, dos dits del peu, el gros de cada peu negres...m'acasum tot!!! Bé ara hauré d'entrenar amb bici si o sí!!!

Adrián, Joel, Maso, Dani i Samuel

5 comentaris:

Traçant somnis ha dit...

Ei Sami!!

Molt bona, haurem de tornar-hi ;-)

Més que les pedres que ens tirem entre nosaltres, les pedres que tirem a en Jow i a l'Adri que van els últims...que els cascos no van parar de rebre ;-)! Va ara penjo alguna de les poques fotos que vaig fer!!

Jow

Samuel ha dit...

Ei sí!

Al final ahir vaig provar de caminar una mica i mira al final de Sant Julià de Cabrera al Pla d'Ayats i tornar per la pista del darrera...uns 10 km acceptables, encara que el peu dret és el que em fa anar una mica coix...
Un altre dia pujo amb les botes d'esquí velles!!!

Samuel

Anònim ha dit...

Buenas, soy Pedro de la cordada que encontrasteis en Gra de Fajol el Sábado.
Pasame una dirección de correo y te envío las fotos que os hice.
Saludos.
Las nuestras estan aqui:
http://pedrothx.madteam.net/galerias/2012-01/7237-canal-central-de-gra-de-fajol-gran-ulldeter/

Anònim ha dit...

Por cierto mi dirección de correo es:
pedrothx@terra.es

Samuel ha dit...

Pedro!

T'acabo d'enviar un correu!

Bones les teves fotos!
Gràcies i ens veiem!