dissabte, 19 de novembre del 2011

NORD I SUD DEL BASTIMENTS


La zona d'Ulldeter continua estan com feia anys no es veia per aquestes dates, així que després de dos anys sense fer el Bastiments amb esquís, tornem per fer-hi una bona ruta. Sortim del pàrquing superior de l'estació, direcció el coll de la Marrana. Avui encara hi ha més gent que la setmana passada, definitivament o bé s'ha popularitzat molt aquest esport o bé s'ha concentrat tot en aquesta zona...Segurament sigui una barreja de les dues opcions!

Fem un mos dalt del coll de la Marrana, aquí ens atrapa el Marsi amb els seus amics. Amb la panxa plena pugem la pala, en molt bon estat. Fem cim, ens retrobem amb ells i ens fem unes fotos. Mirem la cara nord, neu pols, traces, també fa anys que no la baixo, va doncs, aprofitem per tirar-nos-hi avui. Hi trobem una bona neu pols, no excelent, però si bona. Baixem fins baix i ens dirigim al llac de bacivers, d'allà enfilem una mica i davallem per la coma de bacivers direcció a la cabanya de plàstic. Parem just al pla, no val la pena baixar més avall, doncs haurem de foquejar fort per tornar aquest tros tan pla... Posem pells i amunt. Remuntem fins al coll de la geganta i d'allà tornem enfilar el Bastiments, aquest cop per baixar-lo per la cara sud. Anem molt bé de temps, dalt gaudim de les vistes, traiem pells i avall!!!

Potser estava millor la nord, potser la sud, però a tot arreu hem disfrutat!!! Marxem direcció el coll de la marrana, el baixem i cap a pistes. Arribem al pàrquing a dos quarts de tres, perfecte per endrapar un bon dinar, tot i això recollim trastos i ens el mengem a Setcases, a costat del riu, ben assentats.

Gemma i Samuel

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei xulus,

quina bona troballa! Molt bé per decantar.vos cap al nord al final! Un bon sube baja! ;) Jo al cim em vaig retrobar amb un company i els dos vam tirar direcció sud desde el mateix cim fins al riu de coma de vaca.. després de remuntar de nou cap al coll de la marrana ens vam motivar per fer un Gra de Fajol per acabar de rematar la jornada!

Fins la pròxima a veure si és aviat! ;)

Marsi

Anònim ha dit...

Bo el Fajol! A dalt del Bastiments també vam tenir temptacions de baixar cap a coma de vaca, però al veure que s'acabava la neu al rierol vam canviar de vessant i vam aprofitar per baixar direcció carançà!

Ens veiem i esperem que les pluges d'avui i demà no facin mal!

Samuel